Våfflor och en kärleksförklaring

”Vårfrudagen är ett annat namn för Våffeldagen, våffeldagen infaller samma datum varje år, den 25 mars. Namnet våffeldag kommer troligtvis från att vårfrudag uttalades felaktigt och blev till vafferdag, därifrån gick det i vissa dialekter över till vaffeldag och vaffla som är en äldre variant av ordet våffla och våffeldagen var född. Vid den här tiden på året passade våffla dessutom bra då man förr i tiden hade större tillgång till ägg och mjölk efter vintern och därmed kunde man tillverka våfflor.”

Så, nu vet ni det, som det kan bli.

Idag är det alltså våffeldagen och då passade vi på att bjuda hela lilla familjen Svanfelt på våffelfika. Sara, Jens å lilla Teddy. Vi åt våfflorna med klassiska tillbehör, alltså två sorters sylt, grädde och vaniljglass. Eftersom jag är lokalpatriot från Halland var det såklart SIAs ekologiska.

unnamed

Sara och jag lärde känna varandra när vi pluggade tillsammans. Jag minns så tydligt första gången vi möttes på riktigt. Det var en solig septemberdag  på en spårvagn från Mölndal, min allra första dag. Vi hamnade hursomhaver brevid varann, där på 4ans vagn från Krokslätts fabriker. Jag minns att hon hade en randig jacka och stora solglasögon. Hon hade jobbat med event och som personlig assistent. Jag minns inte hur mycket vi egentligen konverserade den där första gången och jag visste sannerligen inte hur mycket vi snart fem år senare skulle ha gjort tillsammans och att hon skulle vara en av dem som finns allra närmast mitt hjärta. Tack kakan, för alla roligheter å knasigheter vi gjort och kommer att göra, för alla kloka ord du haft när jag behövt dem och framför allt för att du är du.

sara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>