Balkongtankar part one – golv

Till vår lägenhet hör en balkong, modell större till min enorma glädje. Eller egentligen har vi två eftersom vi har en lite mindre variant på trappavsatsen vid dörren.

Än så länge ligger balkongen i vila. det vi har gjort är ta upp möblerna som följde med mig hit från huset. de passar väl inte helt ultimat men det får funka tills vidare i alla fall. Tänkte i alla fall dela med mig lite av hur jag tänker kring det här med att inreda en balkong.

Jag tänker att den viktigaste utgångspunkten är hur man har tänkt att använda balkongen. Kommer vi vilja kunna sitta där och äta på ett bra sätt eller prioriterar vi att kunna halvligga i en loungemöbel? kanske är det så att det viktigaste är att få möjligheter att odla, kanske är jag beredd att bara ha en liten bänk att sitta på till förmån för sjutton tomatplantors överlevnad? För det är ju tyvärr så att uteplatser, balkong eller terrass, har en begränsad yta vilket gör att man i många fall måste välja och prioritera bort. Jag tror att vi har valt att vilja sitta å äta en god grillmiddag med vänner på balkongen framför soffläget, även om jag villigt erkänner att en loungemöbel inte alls skulle vara helt fel heller. Utöver det vill vi få plats med ett växthus i skåpmodell, en grill samt en helt del krukor med diverse innehåll. Jag vill att balkongen ska grönska.

Egentligen ska man börja med att fundera över är underlaget på balkongen för det är ju trots allt liksom det som är basen och det kan ju vara käckt att ha det fixat innan man brötar dit allt annat. I min värld består de flesta balkonger utav ett rätt så tråkigt betonggolv om man inte själv valt att piffa till det lite. Å piffet kan ju vara olika saker. I handeln idag finns ju en uppsjö av typ klickgolv som man enkelt kan lägga själv för att få ett lite roligare golv att gå på. Äger man sin lägenhet har man antagligen lite mer mandat att lägga ett mer beständigt golv men hyr man som vi kan det vara käckt att kunna plocka bort golvet den dagen man rör på sig. de exempel som synd här är två olika trävarianter och ett i plast. Plastvarianten finns i lite olika färger mer eller mindre starka så det är bara att välja hur vågad man vill vara.

Om man nu inte vill lägga golv kan man ju välja att piffa den tråkiga betongen med mattor. Trasmattor är hemskt mysigt att gå på men och makalöst opraktiskt i våra svenska somrar. Men så finns det ju himla käcka plastvarianter som fortfarande ger utseendet men står lite bättre emot vår s.k. varierande väder här i det här landet. Exempelvis har Pappelina en uppsjö av olika mattor i plast men vet att det är finns billigare varianter på typ rusta och likande.

vad det blir hos oss eller om det blir något alls återstår att se. Eftersom vår balkong har en sort kilform är det lite bökigt att lägga någon typ av golv så om det blir något får det nog bli mattor. Sedan finns det inget egentligen som säger att ett ordentligt skurat betonggolv måste vara fel. Har man lite mer fria tyglar än vad man har som hyresgäst så är det ju galet snyggt att måla betong, glöm inte det kära vänner.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>