Frökex på ett kick

Detta häringa kexet eller knäcket är så gott så blir sällan långvarigt i burken. Men finns värre saker å snaska på än dessa!

Här kommer receptet

  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl svarta vallmofrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 0,5 dl maizena
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl mjöl (vete, majs eller rismjöl)
  • 0,5 dl neutral olja
  • 2 dl kokande vatten
  • Flingsalt
  • Ev kryddning ex chili, örter eller citron

Blanda alla torra ingredienser utom flingsaltet. Koka upp vattnet med olja och blanda detta med fröblandningen. Låt svälla några minuter. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett papper ovanpå och tryck ut smeten så den bildar ett tunt lager som täcker hela plåten. Toppa med flingsalt och ev krydda. Grädda på 150 grader i ca 90 min eller tills det känns krispigt. Bryt i bitar och förvara torrt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>