Typ pulled lax med mangosalsa och surdegsbröd

Jag älskar pulled pork. Det är så makalöst smaskigt och så löjligt enkelt att göra. Får ofta höra att jag påstår att saker är enkla fast de i någon annans  värld känns dömt att misslyckas. Men pulled pork, beef eller chicken för den delen går nog fasen inte att misslyckas med. Hur som haver så kom jag hem idag, trött efter dagen och tittade ganska menlöst in i kylskåpet för att komma på vad jag skulle tillaga i min ensamhet när sambon är på jobbrelaterat galej.

Fick syn på mangosalsan som blev över från bönburgarna häromdagen och tänkte att den å lax borde bli en fin kombo. sagt å gjort. Började steka på en laxfilé å medans jag stod där och tyckte det tog tid kom jag på idén att helt enkelt smasha sönder den i pannan. Hepp, så hade vi typ pulled lax.

Å här kommer då på begären ”typ” receptet till en person.

1 surdegshamburgerbröd (ica)
1 laxfilé
Citronpeppar
salt
blandad plocksallad
strimlas purjolök
Lallerstedts chili-mangosås

Mangosalsa (blanda helt enkelt ihop följande)
1 dl tärnas mango
2 tärnade tomater
pressad lime
gräslök
sambal oelek

Gör salsan och grilla brödet i ugnen
Stek laxfilén, när den börjar bli klar mosa sönder den i pannan och blanda ordentligt med salt och peppar.
Bygg ihop burgaren.
Hepp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>