Dadelbollar – ett recept

Jag tycker om att ta vara på saker. Försöka att inte slänga bort saker. Försöka göra nåt annat av det om det så behövs. Ni som känner mig vet att jag inte är mycket till ensamvarg så denna vecka när D jobbar kväll håller jag mig gärna sysselsatt. denna kväll blev sysselsättningen att ta vara på dadlar som stirrat på mig varje gång jag öppnat kylen det senaste. Det blev helt enkelt dadelbollar. dadelbollar är vansinnigt gott och i alla fall enligt mig ett bra alternativ till kaffet eller som lite snabb energi innan träningen.

Å ni som har ungar, jag slår vad om att de inte skulle märka skillnaden på vanliga chokladbollar och dessa! Våga prova

Ingredienser

ca 20 urkärnade färska dadlar
1 dl hackad sötmandel, hasselnötter, casewnötter eller vad du vill, solrosfrön är säkert också gott!
1 dl riven kokos
0,5 dl havregryn
ca 0,5 dl starkt kaffe. En Espresso är typ lagom.
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker) detta går bra att utesluta om man inte har.
en nypa flingsalt

kokos att rulla i

Gör så här

Mixa ihop alla ingredienserna, rulla till lagom stora bollar och rulla i kokos.

Bollarna är allra smaskigast väl kylda!


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>