New york, New york

New york har varit etta på min reslista så länge jag kan minnas. Jag har liksom två listor. En för sol och en för allt det andra. New york toppar som ni förstår den som kallas ”allt det andra”. För i min värld har NYC allt. and as you know, sometimes dreams do come true. Om sjuttio dagar, alltså den 28 april sätter vi oss på ett plan som via London ska ta oss dit. Till New york, New york.

Alltså, vi ska inte tala om mina förväntningar. Men även om de är skyhöga oroar jag mig inte ett pyttsan för å bli besviken. Man kan inte bli besviken på New york. Det går liksom inte. Jag är helt övertygad. Att dessutom få åka dit med min finaste fina som dessutom inte är en newbie som jag i stora staden är ju faktiskt bara helt fantastiskt. Mina drömmars man ska ta mig till mina drömmars stad. Det du.

Idag damp det ner en liten prydlig guidebok i brevlådan. Även om jag har en livs levande guide med mig så måste jag liksom vältra mig lite (läs mycket) i detta nu innan det är dags. Plöja guider på nätet och böcker, leta efter spännande restauranger, bästa vintagebutikerna, leta efter alla tips som någon överhuvudtaget har spottat ur sig någonstans. Av erfarenhet vet jag hur lätt det är att ramla i de där turistfällorna när man är i en ny stad, detta kan ju förvisso också undvikas när man reser med en som inte förstagångare. Men jag finner det ändå spännande att leta efter de där undangömda tipsen. jag suger åt mig som en svamp när någon ger tips på en ninjarestaurang, en grönskade promenad uppe i luften eller de bästa dumplingsen.

Vissa tyckte jag änna var lite knepig när jag tyckte att det inte riktigt var värt besväret att vänta i flera timmar för att åka upp i Eiffeltornet för att kolla utsikten. jag är lite sån. jag gillar inte att slösa tid på att köa, så länge jag inte känner att det är så där hemskt hemskt nödvändigt. jag tycker att utsikten över Paris är minst lika vacker från Sacre coeurs kyrkbacke, å dit behöver man inte köa alls. jag känner lite samma inför den här resan. Ja jag vill se Frihetsgudinnan men det räcker från en färja, och ja såklart ska vi se NYC från ovan men jag känner inte att det nödvändigtvis måste vara tillsammans med alla andra från Empire state. Mindre kö means mer tid till andra spännande saker.

Kan ju villigt erkänna att min kärlek till denna stad möjligtvis kan ha spätts på med alla timmar med sex and the city. Så nog vill jag kila förbi west village, stå på den där trappen och så får D spela Mr Big. det går han nog med på. Eventuellt.

Nu ska jag lusläsa min lilla käcka guidebok och dricka en kopp kaffe till. (detta guld som jag försakat min kropp de senaste 5 dagarna då jag utsatts för helt ofrivillig detox).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>